Sex efter fødslen

Forfatter: Line Bassøe, Certificeret sexolog og certificeret parterapeut

Det kan være svært at starte op på sex efter fødslen. For det første har kvinder ofte en følelse af, at de ikke orker, at der skal være mere rumsteren mellem benene. Der har været foregået r i g e l i g t. Men for det meste kan man godt gå i gang efter 4-5 uger, og ellers så kan man få et “go” fra lægen ved 8 ugers undersøgelsen.

Start med kys og kram
Inden man er klar til sex igen, så er det en god ide at huske at kramme hinanden og kysse hinanden. Dels er det nemmere at komme i gang med sexen igen, når man er fortrolig med det fysiske, og dels husker man på, at man skal være kærester, selv om man nu har fået et barn.

Det er ikke nok at være far og mor. Ikke hvis man vil bevare forholdet. Muligvis kan det være nok og fint at være mor og far i en periode, men det er svært at komme tilbage til at være kærester, hvis man ikke har kysset krammet eller har haft sex i lang tid.

To måder at motivere på
Jeg kan motivere på to måder, og du vælger selv, hvilken en af måderne, der giver dig mening.

Enten kan du motiveres ved at tænke, hvis vi ikke husker at være kærester også, så bliver forholdet rent praktisk og på vennebasis fremover, og det vil formentligt ikke holde for evigt.

Du kan også motiveres ved at tænke, vi får det dejligste forhold, når vi husker at være kærester. Det er den bedste investering for vores lille familie.

Genopdag hinanden påny
Når I skal i gang, så lad være med at fortsætte som før fødslen. Genopdag i stedet hinandens kroppe. Det er en god mulighed for det. Mange fortsætter med at gøre samme ting som før, kæle på samme områder, bruge samme stillinger og kysse ens, men dette er en god mulighed for at finde andre og nye sexede ting hos hinanden. Måske er du blevet mere følsom på nye zoner på kroppen, og så kan det jo lige så godt udnyttes.

Guid hinanden
Brug fx tyve minutter på at være din kærestes lærer. Guid ham igennem din krop, han kan prøve at ae dig på forskellige måder, og du kan give point på en scala fra 1-10. Bagefter bytter I, så han lærer dig om sin krop. Herefter kan I afprøve forskellige stillinger, og bruge samme pointscala.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *