Test af Stokke bæresele

Vores læser Liv har testet Stokkes bæresele, som er målrettet børn ml. 0 og 3 år. Livs baby vejer ved testen 8 kg.

stokke bæresele test

Liv fotograferer datter og far imens de tester Stokkes bæresele.


Liv anmelder

Før jeg tog bæreselen fra Stokke i brug havde den allerede vundet det første pluspoint hos mig. Den vokser nemlig med barnet og giver derfor god mening at investere i. Bæreselen egner sig til at bære helt små babyer med hovedet ind mod fars eller mors bryst, til den lidt større baby, som gerne vil kigge ud mod verden, og sidst til det lille barn, som kan bæres på mors eller fars ryg. Denne funktion kan man bruge, indtil barnet vejer 15 kg.

Netop derfor er det også positivt, at Stokkes bæresele giver en god rygstøtte til den voksne. Jeg kan bære min datter på knap otte kilo rundt i den længe uden at få ondt i ryggen. Der er flere funktioner til at stramme den afhængig af ens drøjde, så den yder bedst mulig støtte.

bæresele

Der er på samme måde mange gode muligheder for at justere bæreselen afhængig af barnets størrelse, og man kan derfor være sikker på, at ens barn sidder behageligt i bæreselen, og at den er sikker at bruge. Det er vigtigt for mig, fordi min datter elsker at sidde længe i selen, mens jeg går rundt i huset og ordner forskellige ting. Med Stokke bæreselen føler jeg, at jeg kan bevæge mig frit omkring, uden at der er risiko for, at min datter falder ud.

Stokke bæresele

Men netop fordi den skal justeres flere steder, for at barnet sidder sikkert, tager den også lidt længere tid at få barnet i. Man skal møve lidt med sit barn for at få benene på plads. Det gør ikke noget, når man skal bruge den i lidt længere tid. Men til kort tids brug eller til situationer, hvor det skal gå hurtigt, kræver Stokkes bæresele for meget tid og fumlen. Hvis jeg dog skal vælge, vælger jeg sikkerhed og komfort for mit barn – som Stokke bæreselen yder – frem for hurtighed.

Materialet virker meget solidt og dermed holdbart. Min datter hugger altid gummerne i kanten af bæreselen og tygger på livet løs, og det kan Stokkes bæresele indtil videre uden problemer holde til. Så jeg sætter stor pris på stoffets kraftige kvalitet, og at den samtidig er lavet af økologisk stof, som er produceret under skrappe kriterier, der sikrer miljøbevidsthed og social ansvarlighed.

stokke bæresele

Et andet kæmpe plus – specielt når man som mor til et lille barn har meget at se til – er, at manualen er meget let forståelig. Den viser med billeder, hvordan de forskellige funktioner kan tages i brug og kræver ikke, at man læser side op og side ned for at komme i gang med at bruge den.

Lige i øjeblikket bruger jeg Stokkes bæresele til at bære min datter rundt foran mig, mens hun kigger ud og tager hele verden ind. Når hun bliver lidt ældre, er der ingen tvivl om, at vi skal bruge rygfunktionen og tage hende med på vandretur. Alt i alt er det et gennemtænkt produkt, hvor funktionaliteten, sikkerheden og kvaliteten er upåklagelig.

Testet af Liv Østergaard

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *