Test af STOKKE Bounce’n’Sleep


Seng og skråstol i ét – i smukt design
Hold op, det var med store forventninger, at jeg pakkede Stokkes Bounce’n’Sleep ud. Min lille datter på fire måneder havde i noget tid haft en skråstol, og mens konceptet fungerede super for den lille dame, og gav mig ekstra frihed i køkkenet og ikke mindst mulighed for at komme i bad, så var det noget billigt bras, der gik i stykker efter meget kort tid.


Bounce’n’Sleep er både en seng og en skråstol, og begge er nemme at samle. Min ven Rasmus og jeg bemærker, at man kan både kan se og mærke, at der er tale om et lækkert produkt. Det er simpelthen godt og gennemført design helt ned i detaljen, i lækre materialer, og ikke en øjenbæ på samme måde som så meget andet baby-gear ofte er det.

Indbygget hule eller legetøjsskjul
”Ej, så er der lige en hule indenunder,” sagde Rasmus. Og ja, sengens organiske design med hulrummet i midten sikrer ikke bare, at der kommer luft og ventilation til madrassen: hvis min datter havde haft en storebror eller storesøster, er jeg sikker på, at de ville have elsket at lege hule derinde. Hvis sengen står et permanent sted, kan man eventuelt også stille et par kurve derind og på den måde gemme al legetøjet væk.

Test af STOKKE bounce 'n sleep

Et stort hit at komme op i øjenhøjde, og kunne følge med i hvad mor laver!

På gulvet eller op i øjenhøjde
Skråstolen kan, som alle andre skråstole, stå på gulvet, men den kan også sættes op i sengen, og det er her, det bliver rigtigt smart, fordi det betyder, at baby kommer op i højden og kan følge med i, hvad mor laver. Baby får bedre udsyn og mor får mere tid = stort hit.

Fra skråstol direkte over i seng (Foto: stokke.com)

Hurtig konvertering til seng hvis baby falder i søvn
Et anden unik ting ved Bounce’n’Sleep er, at ryggen i skråstolen kan lægges helt ned, hvis baby falder i søvn, mens man er ved at skrælle gulerødder. Min datter er endnu ikke faldet i søvn i skråstolen, men jeg ved, at jeg ville være utroligt glad for ikke at skulle flytte og eventuelt vække hende, hvis hun gjorde.

Lidt begynderbesvær…
Det er besynderligt svært at åbne skråstolen fra liggende til vinklet de første par gange. Rasmus måtte lægge alle kræfter i, og jeg kunne ikke selv åbne den. Efter nogle gange var det, som om den gav sig, og jeg kunne selv åbne, men det kræver to hænder og baby kan ikke sidde i den imens – hvilket er lidt paradoksalt, eftersom pointen med en skråstol netop må være, at mor kan gøre ting med to hænder, mens barnet er placeret et godt og sikkert sted. Til gengæld er det super nemt at lægge ryglænet ned igen både med og uden baby i.

Skråstolen anvendt alene på gulvet

Til at begynde med kunne jeg slet ikke forstå, hvorfor skråstolen kun havde ét ’level’ (altså én vinkel) – jeg tænkte, at det ville være logisk, at den havde for eksempel tre forskellige ’hak’, så baby kunne sidde i mere eller mindre oprejst vinkel.

Men jeg må konstatere, at Stokke nok har vidst, hvad de gjorde, og at der er en mening med, at den har lige præcis den vinkel, og kun den, for min datter elsker at sidde i den, hun har perfekt udsyn, og der har ikke været behov for at ændre på vinklen.

Glad og tilfreds baby hænger ud i Bounce’n’Sleep

Behagelig for baby – og nem at rengøre
Det er mit indtryk, at den er rigtig behagelig at sidde i for hende – blød og foret, men samtidig fast og med et godt udsyn. Selerne generer hende ikke, bøjlen til at hænge legetøj i sidder perfekt placeret (og kan nemt tages af), og selve materialet er nemt at rengøre med en fugtig klud (det kan også lynes af og vaskes).

Indbygget vuggefunktion i sengedelen
Sengen er også god og behagelig, og som sagt ventileret – både nedefra, fordi bunden under madrassen har et sødt hulmotiv, og fordi siderne er lavet af åndbart stof. Og så kan den vugge, hvilket er guld værd, når baby vågner efter 40 minutter af sin lur, og skal hjælpes til at falde i søvn igen.

“Det er kram og det er lækkert”
Hvad angår æstetik, kvalitet og komfort er Stokkes Bounce’n’Sleep længder foran andre lignende produkter. Det er kram, og det er lækkert. Men det skal det også være til den pris.

Prisen i forhold til værdien?
Du kan få skråstole til et par hundrede kroner, så hvorfor betale flere tusinde – er den virkelig det værd? Svaret er både og.

På den ene side får du både en skråstol og en seng/vugge, og så er prisen jo faktisk rigtig rimelig. På den anden side, hvis du, som jeg, primært bruger skråstolen, kan man argumentere for, at det bliver en meget dyr skråstol.

Det er til gengæld en unik skråstol, og jeg har haft kæmpe glæde af, bogstaveligt talt at være i øjenhøjde med min datter, og nemt kunne flytte hende rundt.

Jeg forestiller mig, at skråstolen virkelig kommer til sin ret, hvis baby falder i søvn, og man dermed kan udnytte, at den kan lægges ned i en seng. For det kender jeg ikke andre skråstole, der kan.

Stokke Bounce’n’Sleep daybed (vuggedelen) koster 1299 kr

Stokke Bounce’n’Sleep skråstol koster 1399 kr

Læs mere om konceptet hos Stokke.com

Skrevet af Anne Winther

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *