De bedste dåbsgaver – gaveideer til barnedåb

Det kan være lidt af en udfordring af finde på gode dåbsønsker som nye forældre, der kun lige har haft baby et par måneder. Mindst lige så vanskeligt er det som gæst at finde på den geniale dåbsgave. Derfor vil jeg her give mit bud på gode dåbsgaver. Rækkefølgen i de listede gaveideer til barnedåben er fuldstændig tilfældig!

Smag, behag og pengepung
Jeg undlader at liste dåbsrør (sådan en tingest til at lægge dåbsattesten i), tinæske til mælketænder og horoskop, fordi jeg personligt har det lidt anstrengt med den type dåbsgaver. Men selvfølgelig er der mange, der vil blive lykkelige netop for de gaver! Så… få styr på de stolte forældres smag (og din egen!), inden du køber dåbsgaven!

Jeg indrømmer gerne, at ønskerne neden for langt hen ad vejen er et resultat af “Anettes drømmerier” – uden skelen til økonomi.

Klassiske dåbsgaver
Kay Boyesen abe, bamse, elefant eller fanebærer
Personligt synes jeg, at Kay Boyesens figurer er så klassiske og flotte, at de holder hele livet. Jeg har selv hans bamse stående i stuen – og synes ikke, at den er barnlig, og kun burde være på et børneværelse. Omvendt har jeg aldrig leget med den… Figurerne må nok anses som pyntegenstande. Med undtagelse af gyngehesten!

Abe Kay BoyesenElefant af Kay BoyesenFanebærer af Kay Boyesen

Gyngehest
Kay Bojesens klassiske gyngehest i bøgetræ. Dansk design i en tidsløs ånd som Kay Bojesen så mesterligt udførte det.

Den klassiske gyngehest designet af Kay Bojesen kendes af generationer.

“Fra nu af skal ingen børn kede sig,” sagde Kay Bojesen en dag. Og så satte han sig ned og tegnede sin gyngehest, så den næsten sprang op af papiret. Stivbenet og strunk, men med et tillidsvækkende væsen og et åbent ansigt.

Pris: 3449 kr. hos Legehimlen.dk

Se alle Kay Boyesens klassiske træfigurer hos Legehimlen.dk

Flag med indgravering
Det er en hyggelig tradition at have sin egen mini-udgave af en flagstang, som sættes foran dig på spisebordet ved hver fødselsdag. Helt unik bliver flagstangen, hvis barnets navn og fødselsdag er indgraveret. Men vær opmærksom på, at flere barnedåbsgæster kan have fået samme idé! Derfor kan det være klogt at vedlægge et gavekort til indgravering! En personlig flag-allé er nok lige at overgøre det…

Flagstang i bordstørrelse

Flagstænger kan købes hos enhver guldsmed og isenkræmmer.

Penge til børneopsparing
Altid rart med en børneopsparing eller anden indlånskonto. Børneopsparinger har typisk et loft for årlig indbetaling – det har en almindelig indlånskonto ikke. Renten er så højere (men det er ikke meget!) på en børneopsparing. Der er også nogle bedsteforældre, der giver en indlånskonto + indbetaling af 100 kr. pr. måned. Det løber pænt op!

Penge er altid dejlige...

Billederamme
Til gode billeder af lækre babyer hører fine rammer. Der findes selvfølgelig et kæmpe udvalg. Så her blot lige et eksempel – og det er faktisk ikke engang en fotoramme til et enkelt billede, men et helt lille album. Meget sødt! Fås selvfølgelig til både pige og dreng.

Fotoramme til babydreng

Fotoramme set forfra

Pris for ovenstående ramme er 200 kr. hos Fenomen.dk

Gavekort til fotografering
Alle har efterhånden et digitalkamera, og knipser lystigt løs. Men der ER altså forskel på, hvad du vs. en prof. fotograf kan udrette. Der er ikke noget bedre end skønne professionelle billeder af sin guldklump.

Professionelle billeder er gode!

Guld- og sølvsmykker
Er det ikke mest piger, der får smykkegaver? Eller også rækker min fantasi ikke lige til drengesmykker. Men her er i hvert fald et par forslag.

Personlig skytsengel
Synes det er en smuk tanke at give en lille baby en skytsengel i dåbsgave. Jeg fandt nogle flotte af slagsen hos netbutikken Tarnoki.com (ligger i Schweiz, men de sender pakker til hele verden).

smykke dåbsgavesmykke dåbsgave

Se flere smykker oplagte til barnedåb fra Tarnoki.com her!

Foto fra www.dirksdesign.comFoto fra www.dirksdesign.com
Skytsenglen kan fås i både sølv, guld og hvidguld. Med og uden sten samt indgravering af navn. Fås også som vedhæng i armbånd. Se udvalget hos Tarnoki.

Armbånd til piger (der findes mange søde til små håndled – jeg kunne bare ikke finde billederne…)
Halskæde med kors, hjerte, stjernetegn, en enkelt “sten” som diamant, navn og kadaverskilt (sidstnævnte til drenge)
Et arvesmykke fra mormor/farmor/oldemor
Gavekort til guldsmed for senere at kunne få første sut eller sko forsølvet (kender ikke prisen, men har hørt omkring 6-800 kr.)

Foto fra www.dirksdesign.comFoto fra www.dirksdesign.com

Smykkebillederne har jeg taget fra guldsmed Dirks www.dirksdesign.com

Fødselsdagstog
Du har givetvis ikke stødt på ordet “fødselsdagstog”, før du blev forælder. Jeg havde i hvert fald ikke, men tro mig, det futter af sted på et veldækket fødsesldagsbord hos mange børnefamilier. Det er også supersødt, og meget dekorativt. En god tradition at sætte frem, når der skal fejres fødselsdag. Fås i mange varianter. Du får lige 3 bud (alle fra legebutikken.dk) her:


Læs mere om fødselsdagstogene hos legebutikken.dk (personligt kan jeg godt lide fødselsdagstoget med fyrfadslys. Det har vi nemlig altid i huset! Modsat “juletræslysene”, der også brænder ned lynhurtigt…).

Børneservice og børnebestik
Kop med indgravering (guldsmed/smykkeforretning)
Bestik med indgravering (guldsmed/smykkeforretning)

Spisestel i flot naivistisk stil fra Casalinga
Sættet består af en flad tallerken (ca 18,5 cm) med en ophøjet kant, hvilket er meget praktisk for de mindste. Derudover er der en dyb tallerken (ca. 15,5 cm) med en endnu højere kant, og et lille krus (ca. 7,5 cm i højden) der ligger godt i hånden, – hverken for let eller for tungt.

Casalinga spisestel til børn

Set hos Casalinga.dk.

Design Letters
Design Letters står bag denne børneudgave af deres efterhånden berømte kopper med Arne Jacobsens typografi fra 1937. Børneudgaven er i melamin, så selv de mindste kan spise med stil imens de studerer alfabetet. Sættet består af en kop og en tallerken, og vi synes bestemt det ligner en rendyrket nyklassiker på dåbsgavebordet!


Enkel, pædagogisk og smukt at skue. Materialet lever selvfølgelig op til EU’s strenge krav til melamin (på www.designletters.dk kan du se deres glade smiley fra Fødevarestyrelsen).

Prisvindende børnebestik
Ideen bag ToddlerTable Cutlery er at skabe bestik, der tager højde for barnets motoriske udvikling. Når barnet begynder at spise selv, kan dets motoriske færdigheder bedst sammenlignes med en abes. Det er derfor essentielt, at man tager hensyn til denne primitive redskabshåndtering i designprocessen.

Toddler børneservice
På billedet kan du foruden Toddler Cutlery også se matchende skål, kop og tallerken. Det findes IKKE i handlen på nuværende tidspunkt, men kommer i 2010 – fortæller ToddlerCompany.

Bestik af metal
Jeg foretrækker bestik af metal til børn. Det er meget nemmere at stikke i maden – og faktisk få noget med op til munden! Plastik gafler er ikke spidse nok – kun gode til at skovle med… Her lidt bestik inspiration fra Legehimlen.dk

Bestik med elefanter
Bestik med elefanter. Fås i mange forskellige farver, mønstre og varianter. Pris: 199 kr. hos Legehimlen.dk

Ske, gaffel og kniv
Bestik (gaffel, kniv og ske) med Mumietroldene. Pris: 79,95 kr. hos Legehimlen.dk
Sådant et sæt har lang levetid. Min datter på 4 år spiser stadig med det.

Børnemøbler
Det er superdejligt at få gode ting og sager til det nye børneværelse. Typisk mangler man jo stort set alt, når ny baby flytter ind. Derfor er det rart at få fra møbler til vægpynt. Her nogle ideer til børnemøbler.

Panton Chair Junior
En ny klassisker er født! Jeg synes, at den farverige Panton Chair Junior (bare Panton Chair – i str. voksen) er SÅ flot. Stolen indbyder sig hos de små med det farvestrålende udtryk og de bløde former.

Paton Chair JuniorPanton Chair Junior

Pris for Panton Chair Junior: 1315 kr. hos Casanova Møbler.

Reoler i gennemsigtig plast fra Hay
Gennemsigtige reoler i hård plast. Virkelig enkle og meget dekorative. De hedder “Display Me” og er fra Hay.

Display Me reoler fra Hay

Reolkasserne fås i flere forskellige størrelser fra 149 kr. til 399 kr. hos Hay netshop.

Bord- og stolesæt
Små børnemøbler er hyggelige og praktiske. Til stuen eller børneværelset.


Set hos Sundleg.dk


Bænken koster 549 kr. og stolene koster 329 kr. hos Legebutikken.dk

Hund – stol, skammel og skulptur
Denne hund af designeren Eero Aarnio pynter på børneværelset (hvis man er til grønne hunde…) og er samtidig en stol.

Grøn hund

Hunden fås i forskellige farver og i str. S, M og L. Str. M koster 655 kr. hos CASANOVA Møbler.

bObles møbelsæt i træ
bObles er kendt som skumgummi-tumle-møbler, men de lægger også navn til dette kære møbelsæt i træ.

bObles møbelsæt i træ

Normalpris for sættet: 1299 kr. – nu 699 kr. pga. små skønhedsfejl i malingen. Set hos DenBlåGiraf.dk

bObles i skum
Elefant tumledyr fra bObles i 6 lag lækker EVA-skum med velourblød overflade. Her i blå version.

Blå elefant fra bObles

En gyngestol i stuen, en vippe på værelset, en bænk på badeværelset, en bro i vuggestuen? Elefanten fra bObles er et tumlemøbel med alverdens muligheder for aktive og fantasifulde unger.

Pris: 899,95 kr. hos LirumLarumLeg.dk

Sækkestol
En sækkestol er mange ting og i mange forskellige prisniveauer. Herhjemme har vi bl.a. en Cirkeline sækkestol fra Føtex (tror jeg gav 179 kr. eller 199 kr. for den), som er et kæmpe hit! Derimod er min datters FatCat sækkestol (pris: 895 kr.) ikke populær, fordi den er for stiv, hård og umedgørlig. Kort sagt ikke en flyde- og lege-sækkestol! Men den er cool i designet…

FatCat sækkestol
FatCat sækkestol fås i mange farver. Pris: 895 kr. hos DenBlåGiraf.dk

Kidshome sækkestol
Sækkestolen har fået en renæssance på børneværeset. Børnene elsker flydemøblerne både til afslapning og leg.

Fås i mange farver. Pris: 599 kr. hos Kidshome.dk

Sansegynge
Gyngen kan anvendes både liggende og siddende. Den giver det liggende barn en fantastisk sansemotorisk oplevelse.

Sansegyngen fås i en indendørs og en udendørs variant.

Gyngen kan klare en belastning på op til 100 kg. så flere børn og/eller en voksen kan bruge gyngen. Gyngen fås i to forskellige varianter; en indendørs og en udendørs.

Sansegyngen kan købes hos Legeskab.dk til 1015 kr. (fås også som udendørs sansegynge).

Se flere bud på indendørs gynger.

Højstol
En højstol er uundværlig fra barnet er 6 måneder. En ret dyr gave, så skip ønsket af sted mod et par bedsteforældre!

Her i huset bruger vi IKEAs billige højstol som ekstra stol ved besøg af små venner og til at tage med på besøg.

Højstol (Antilop) fra IKEA

Læs om højstole, og hvorfor du ikke skal bruge IKEA højstolen til hverdag i indlægget:

Højstol til baby – billig, farverig, klassisk, spacy eller let design?

Cool højstol til baby

Australsk højstol formet som en fuglerede

Rinki – højstol og skammel i samme møbel

Rinki stolen kan bruges fra 6 mdr. gammel og til voksne

Børnelamper

Bambi bordlampe
Jeg er meget ambivalent med denne bambi lampe. Den er så grim, at den næsten er kitsh! Men børn vil sikkert elske den på børneværelset.

Bambi bordlampe

Pris: 599,95 kr. hos LirumLarumLeg.dk (som til gengæld også har søde svampelamper!)

Zoolight – dyr i hvidt
Zoolight lamperne, fra det italienske firma Intermezzo, er meget fine. De er barnlige, men ikke babyagtige – så de holder også i børneværelset, når baby er over “PeterPlys stadiet”.

Hos LilleBi.dk forhandles lamperne. Jeg indsætter her et par eksempler – men der findes flere.

Ko lampe fra ZoolightGiraf lampe fra Zoolight IntermezzoFiske pendel fra Zoolight IntermezzoElg væglampe fra Zoolight Intermezzo

Le Klint loftslampe
Le Klint lamperne kan du pynte, som du lyster. Basisdelen er lampe er gennemsigtig, og så kan du sætte den, eller de, inderskærm/-e, som du lyster. Personligt har vi den på børneværelset med røde Marimekko blomster. En sand pigelampe, men også en der holder, når barnet er over 2 år.

Lampe fra Le Klint

Du kan få alverdens skærme. Også særlige juleskærme så jeg lige hos www.leklint.dk


Børnelampe fra Kidshome.dk

Børnelampe fra Kidshome.dk

Barbapapa transportabel lampe
Denne dejlige Barbapapa lampe vil være et sikkert hit på et hvert børneværelse, og kan samtidig gøre sig funktionel andre steder i hjemmet. Lampen kan, ledningsfri, tages med rundt og lyse op hvor der er brug for det. Børnene kan tage den med, når der leges hule, lad den våge ved sengekanten eller snuppe den med på de natlige toiletbesøg.

Barbapapa transportabel lampe

Pris: 399 kr. hos Barbapapa.dk (stedet for enhver Barbapapa fan!)

Pynt til væggen
Udvalget af flotte wallstickers er stort! Og med vægklistermærker er det nemt at dekorere værelset, og give det et personligt præg.

Se bl.a. at du kan skrive babys navn på væggen med wallstickers.

Lilla træ.

The Wall Company giver på deres site meget udførlig instuktion til, hvordan du anvender wallstickers. Her er iøvrigt også en FAQ. Meget brugbart. Kig forbi!

Wallsticker med babys navn
Kender I navnet inden barnedåben (og det gør de fleste – det er vist kun de kongelige, der holder navnet hemmeligt frem til dåb…), så er en wallsticker med barnets navn en sjov idé!

navn
Kæmpe udvalg af alle mulige wallstickers til børn hos DiMaria.dk

Legetøj
Legetøj kan baby, næsten, aldrig få nok af! Det er umligt at nævne alle de fantastiske legetøjsgaver, som kan foræres væk. Så her blot et udsnit.

BRIO gåvogn
BRIO gåvogn
Pris: 279,95 kr. hos ToysRus.dk

Puttekasse
Sød puttekasse i træ med farverige dyr som barnet skal få ind i hullerne. Kassen forestiller en stald, som dyrene bor i. Den er af mærket Vilac, som er skønt fransk legetøj i træ.

Vilac puttekasse

Pris: 249,00 kr. hos sundleg.dk

Stabeltårn
Stabeltårn i hårdt tykt lakeret pap fra Djeco. Der er ti klodser ialt, som kan lægges ned i hinanden så de tilsidst er samlet i den nederste/største. Der er fine motiver på hver klods, der lægger op til samtale med barnet. Barnet kan lære (om nogle år!) at tælle figurer og får styr på tallene op til ti.

Stabeltårn

Pris: 122,50 kr. hos Gladeunger.dk

Rundt stabeltårn
Sjovt og anderledes stabeltårn fra Kushies Zolo. Set hos Elverbørn til 399 kr.
Stabeltårn

Barnevognskæde fra HABA
Denne flotte barnevognskæde med forskellige dyr har masser af kontrastfyldte farver, så der er noget at se på for de små. God til barnevogn og autostol.

HABA barnevognskæde

Pris: 181,50 kr. hos GladeUnger.dk

Uro eller mobile
En uro/mobile ved puslepladsen er til enhver tid et hit for babyer. De elsker at iagttage farver og figurer, som flyver stille rundt over hovedet på dem.


De fynske Flensted Mobiler er klassikere! Stilerene, smukke og fænger både børn og voksne.
Læs historien bag Flendsted Mobiler – og se hvor du kan købe mobilerne online!

Personlig bamse
En bamse med babys navn, fødselsdato mm. er en skøn personlig gave, som er sjov at have resten af livet. Se udvalget af personlige bamser – idelle til dåbsgaven hos Babykurven.dkPersonlige bamser fra Babykurven.dk

Wheely Bug
Tigeren er sidste nye medlem i Wheely Bug familien, der foruden tæller en ko, en mariehøne, en bi og en mus. Med dette herlige køretøj kan barnet komme vidt omkring. Wheely Bug’en kan bevæge sig i alle horisontale retninger. Den adskiller sig fra andre traditionelle scootere ved at den kan rotere 360 grader, så selv små børn har let ved at køre rundt.

Wheely Bug Tiger

Dyrene er alle i et flot og enkelt design. Den har ingen skarpe kanter og den ”bløde” krop gør den behagelig at side på.

Fås i to forskellige størrelser. Se Wheely Bugs hos Sundleg.dk

Gyngehest – eller elg…
Denne gyngeelg fra IKEA er så kær, at den måtte jeg eje. Og så er den billig. Pris: 249 kr.
Gyngeelg fra IKEA

Se flere gyngeheste.
Eller måske en gynge-larve.

Udendørs legetøj
Selvom det varer en tid før en lille baby kan have glæde af udendørs legetøj, så er det gaver, der er gode at have på lager for forældrene (og barnet selvsagt).

Ideer:
Børnebord med bænke
Sandkasse – legetøj hertil
Gynge (man kan få masser af babygynger)
Rutchebane
Legehus
Løbecykel/begyndercykel

PUKYlino begyndercykel/scooter
Perfekt til børn fra ca. 1 år.

PUKYlino er det ideelle køretøj til de første erfaringer med bevægelse og træner de første styre og benbevægelser.

PUKY scooter/løbecykel

PUKYlino begyndercyklen har 4 støjsvage hjul, ergonomisk sæde, sikkerhedshåndtag, slagfast pulverlakering.

PUKYlino er superlet – den vejer kun 2,5 kg. og er nem at transportere hvis barnet er blevet træt og ikke vil cykle længere.

Længde 51 cm., bredde 26 cm., sædehøjde 22 cm.

Pris: 349 kr. hos Legebutikken.dk.

Børnebøger
Jeg ved, at det i mange år har været populært at forære H.C. Andersens samlede værker. Jeg tænker bare; bliver den nogensinde læst? I hvert fald ikke imens børnene er små. Eventyrerne er meget skrevet for voksne.

Der findes i tonsvis af gode børnebøger. Jeg kan rigtig godt lide, når giveren skriver en personlig hilsen i bogens side 1. Det er guld værd – og holder for altid.

Børnebibel – en god faddergave, men i dag giver mange kirker den i dåbsgave

Strudsen Rasmus
Rasmus - en skøn bog!
Min Alberte fik den i dåbsgave af en vennepar, og vi har læst den 1000 gange!
Pris: 119 kr. hos Gucca.dk
Personlig bog – du kan få lavet en bog, hvor dåbsbarnet er hovedperson. Se et udvalg er “personlige bøger” her hos BabyShower.dk.

En elefant kom marcherende
Sang- og følebog
Pris: 199,95 kr. hos DR’s netbutik

Ride ride ranke – og andre rim og remser for børn
Tælle til en og tælle til to

Tumlebiller & Dansemus
Billede fra www.spillebillen.dk

Tumlebiller & Dansemus er en sang- og legebog for 0-3 årige på 85 sider. Den starter med hele syv sider indledning, hvor du får historien bag sangene, legene og hvordan sang og leg støtter børns motoriske udvikling.

Børnemusik
Fyld babys liv med sød musik! Der findes et kæmpe udvalg af dejligt børnemusik.

Vægophængt musikanlæg er en god gave! Det består af to mindre højtalere + cd’afspiller. Skønt at have til en cd med vuggeviser eller gode sange til leg. Fås fra 500 kr. i BILKA til ja, mange penge andre steder…

www.vuggeviser.dk kan du få en lille smagsprøve på hvert nummer, der er på cd’en “Til drømmeland afsted”. Med undertitlen “Vuggeviser for børn og voksne”. Det var først, da jeg læste det med småt, at det gik op for mig, at målgruppen faktisk også var mig!

Forsiden af cd'en

Kaj & Andrea har udgivet deres “greatest hits”, der hedder “Vores sange” – en boks med 3 cd’er.

Kaj & Andrea har haft succes som duo i næsten 37 år. Alle de populære sange fra årene, er nu samlet under titlen ‘Vores sange’.

Kaj & Andrea - Vores sange

Du kan givetvis (stadig) synge med på sange som Kaj’s Sang, Bondemanden, Bakke Snagvendt m.fl. Det var Povl Kjøller der stod for musikken og Kjeld Nørgaard og Gunvor Bjerre for teksterne.

Pris: 169,95 kr. hos DR’s netbutik.

Læs mit indlæg Børnemusik – gode ørehængere

Praktiske gaver
Det er altid dejligt at få gaver i kategori “daglig drift”. Her et par bud:

Bodyer i bomuld/eller ren uld
Nattøj – godt og billigt nattøj fra nameit.dk
Sengetøj – man kan aldrig få nok lækkert sengetøj. Bliv inspireret her og her.
Sengerand – evt. fra Pogga

Voksi pose – se hvad en Voksipose er og i hvilke farver den fås.
Katvigs MPD
Kørepose til barnvogn/klapvogn

Madras til barnevogn (forudsat, at du bruger lift de første par måneder – ellers kan du ikke undvære en madras fra dag 1)

Juniordyne
Rejseseng

Cykelstol
Fra baby er ca. 9 måneder, så er det bag på mors eller fars cykel – og af sted! Derfor er en cykelstol en god gaveidé. Læs mere om cykelstole her.

Ergon cykelstol

Super lækre danske håndstrikkede uldfutter med forbogstavet på barnets navn er en nyhed hos PetitePeople.com.

Fantastiske til at holde små fødder varme! Fås i fem forskellige farver og i flere størrelser.

Hjemmestrik: trøjer, hue, sokker mm.

Sæt til baby hånd- og fodaftryk
Klassisk dåbsgave! Baby vokser så hurtigt, så det er dejligt at kunne forevige de nuttede små fødder og ditto hænder. Dåsen indeholder gibs til at lave aftryk af barnets små hænder samt fødder. Typisk en gave, som mor måske ikke lige har overskud til at tænke på at købe, men bliver meget glad for at modtage.
Dåsen leveres i fin hvid kvadratisk æske med dyremotiver i midten.

Pris: 95 kr. hos legetøjsbutikken legebutikken.dk (som gratis pakker ind til gave)

Badehåndklæde med hætte
Babyhåndklæde med hætte i bambus og bomuld. Set hos Ansos.dk til 199 kr.

Babyhåndklæde i bambus

Eller superlækkert badehåndklæde i bambus og med babys stjernetegn fra Charbino.

Badehåndklæde af bambus

Babytæpper
Jeg elsker babytæpper. Du kan få lækre, billige, tæpper i H&M eller måske du kan strikke dit eget babysvøb.

Rygsæk
En lille rygsæk er fin til besøg hos bedsteforældre, til vuggestuen og til legetøj, når der er besøg ude af huset på programmet.

Kære dyre-rygsække hos Lekmer.dk

Klik på rygsækkene neden for og læs mere.
Mini udgave af Fjällräven rygsæk til børn
Rygsæk med krammedyrRygsæke med spænde over brystet

Katvig rygsæk i pink

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *