Anmeldelse af bogen: Min Mor Manual

mor bogEgentlig syntes jeg til en start at bogen var meget langtrukken og kedelig, men jeg tror simpelthen, at det er fordi jeg ikke længere er ”nybagt mor”. (min søn er 10 mdr. lige om lidt). Så jeg tror, hvis man skal læse denne bog, så skal den anskaffes før baby kommer til verden. Jeg mener, at første halvdel af bogen i højere grad henvender sig til den gravide. Her får man et fint indblik i Tines første tid sammen med baby og en oplevelse af, at det ikke bare er lutter lagkage fx at skulle amme eller være den tjekkede cafe-mor!

Der var flere gange, hvor jeg tænkte: ”det her havde jeg da bare slet ikke tid og overskud til (som den nybagte mor) samtidig med, at jeg skal sidde med baby på armen og finde ud af, hvad den her nye lyd betyder!”

Den anden halvdel af bogen fandt jeg mere interessant, specielt de to sidste kapitler om familien og hvordan en rigtig hverdag med karriere og baby hæger sammen samtidig med, at vi skal huske også at være kæreste og ikke kun mor og far. Jeg tror at jeg bedre kunne relatere til denne del, da det er her jeg selv befinder mig nu.

Så kort sammenfattet mener jeg, at målgruppen for denne bog starter hos de gravide. Dette vil jeg begrunde med, at der er meget god baggrundsviden. Men det afhænger jo også igen af, hvor meget energi, tid og overskud man har som nybagt mor.

Sproget er let og lige til. Jeg kan rigtig godt lide, at Tine starter med sin egen historie i hvert kapitel og derefter sammenholder de ting, som hun synes er væsentlige at uddybe. Hun forstår at gøre hendes egen ellers lidt tragiske oplevelse spændende og fortæller på en sjov og hyggelig måde.

Mit første indtryk af bogen, da jeg tog den ud af kuverten var ikke specielt positivt/opløftende. Faktisk fortrød jeg måske lidt, at jeg havde meldt mig til at læse og anmelde bogen. Jeg synes bogens ydre layout er kedelig. Men til gengæld blev jeg positivt overrasket, da jeg så kom i gang med bogen. Jeg kan rigtig godt lide den måde kapitlerne er inddelt på og elsker måden, hvor på hvert kapitel starter med ”du ved, at du…”

Desuden synes jeg, at der er en god struktur i bogen og det virker som gode afbræk, når Tine bruger andres erfaringer til at støtte op om de fakta hun selv kommer med. Hun kommer ligeledes godt rundt om de relevante emner og kommer med fine forslag og råd til, hvordan forskellige ting kan gribes an for at opnå de ønskede resultater.

Jeg kan godt lide, at bogen er med blødt omslag, den er nem at håndtere med én hånd, hvis man fx ønskede at læse under amning eller lignende. Den er ligeledes nem at tørre af på overfladen, hvis uheldet skulle være ude.

”Din mor manual” er en god all-round bog, der giver et fint indblik i en førstegangsfødendes fortumlede hverdag inden alt igen vender tilbage til noget der ligner normal hverdag. Tine kommer rundt om mange gode og relevante emner og har ligeledes mange gode og relevante forslag til, hvordan forskellige situationer og problemer kan løses. Alt i alt en fin bog til en førsteganges mor.

/Line

Læs uddrag af bogen
Se forbi BabyForBegynderes bogreol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *