Fædre på barsel risikerer skrigende børn

Stakkels fædre! Ja, det tænkte jeg, da jeg læste artiklen Fædre på barselsorlov risikerer skrigende børn, som kort og godt handler om, at børn (selvsagt!) vil blive ked af det, hvis ikke de er vænnet af f.eks. amning i nogen tid før mor starter op på job igen. Der er tale om skrig pga. sult og måske utryghed. Surprise! Håber ikke, at der er mange børn og fædre, der lige fra den ene dag til den anden bliver efterladt med sutteflasken! Alle nye vaner/ny læring kræver tid.

Neden for er citat fra Jyllands-Postens artikel Fædre på barselsorlov risikerer skrigende børn

Fra bryst til flaske er en tilvænning
Når far starter på barselsorlov, skal han håndtere et grædende barn, og mors nattesøvn er i fare, hvis ikke forældrene tidligt vænner deres børn til sutteflaske.

Samfundets opfordring til, at forældre deler barselsorloven mere ligeligt, virker. I dag tager fædre nemlig oftere barselsorlov end tidligere.

Og det er i sig selv en ønskelig situation, men den ligeligt delte barselsorlov medfører nogle helt andre problemer, som de nybagte forældre skal være opmærksomme på.

”Hvis barnet har været vant til at blive ammet, mens mor har været på barsel, så vil faderen opleve et meget skrigende, sultent og måske utrygt barn,” siger sundhedsplejerske Helen Lund Hansen, der dagligt er i kontakt med rigtig mange forældre gennem netsundhedsplejerske.dk.

For at skåne fædrene for en ubehagelig periode med skrig og skrål skal man derfor sørge for at lære børnene at spise fra sutteflaske, allerede når de er helt små, for det tager tid at lære.

”Det er to helt forskellige teknikker, der skal til for at die fra bryst og die fra flaske. Og når teknikken er lært, så er der hele problematikken med at sutte på en silikonetut frem for en brystvorte, ligesom modermælkserstatning smager mere surt end rigtig modermælk,” forklarer Helen Lund Hansen om grunden til, at forældre skal huske flasketræning, fra barnet er helt lille.

Læs resten af artiklen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *