Udseende
Maskinen er farvestrålende (hvid, og grøn), og én du lægger mærke til når den står på køkkenbordet. Det havde været rart om den havde været mere diskret i farvernerne. Den er nød til at stå på bordet hvis du skal benytte den, da du benytter den flere gange om dagen.
Brugsvejledning
Der medfølger kogebog (på dansk) og en (dansk) brugsvejledning, samt en fin tabel (lamineret) over hvor lang tid de forskellige grøntsager skal dampes.
Kogebogen er ambitiøs, og jeg tvivler på, at mange står og laver så delikat mad til deres børn (med mindre de har en aupair pige og rengøringshjælp til andre opgaver i hjemmet).
Den daglige brug af maskinen
Først virker det som lidt af en opgave at gå i gang med at bruge madmaskinen, da man skal sætte sig ind i maskinens funktioner, og min første tanke var: “åh hvor omstændigt”. Men når de enkelte funktioner har været afprøvet et par gange, så er den egentlig ikke så ringe endda. Dog vil jeg sige, at når du sammenligner at lave grøntsagsmos i en gryde med en stavblender, og så mad tilberedt i madmaskinen, så synes madmaskinen som en større opgave. Du skal hele tiden holde tungen lige i munden og have brugsvejledningen indefor rækkevidde, så du sikrer dig at du gør det rigtigt, fx at du fylder nok vand på vandtanken når du skal dampkoge, blende m.m.
De enkelte funktioner
At dampkoge og blende grøntsagsmos, kunne jeg næsten lige så godt have gjort på komfuret + min stavblender, og så er der endda mindre opvask!
Men da jeg ikke ejer en mikrobølgeovn (af sundheds-principper) så er der et par funktioner som jeg har været glad for ved maskinen; Sterilisering og at optø.
Maskinen har dog den ulempe, at den (selvfølgelig) skal afkalkes af og til, og det virker lidt irriterende at skulle bruge tid på det.
Generelt
Maskinen har været god i dén periode jeg er i med min søn lige nu hvor han er begyndt på mos og grød (sidstnævnte kan jeg dog ikke lave på maskinen), men jeg tænker, at jo mere han begynder at spise af vores mad, så bliver maskinen mere og mere unødvendig.
Jeg er lidt i tvivl på nuværende tidspunkt om jeg beholder maskinen stående på køkkenbordet, da den fylder en del, og ikke er så køn at se på, samt at flere af funktionerne kan jeg sagtens klare med en gryde og en stavblender. Men vælger jeg at beholde den på køkkenbordet, så er det mest pga at den kan optø, sterilisere, samt varme sutteflasken op.
De andre opgaver (dampkoge m.m.) giver også en del opvask, som er lidt træls.
Pengene værd….? I forhold til de få funktioner som jeg vil bruge maskinen til, så nej…
Fakta om maskinen
Se mere i dette produktblad (PDF).
Test udført af
Lisbeth Schnell Søndergaard