Test af højstolen TowerChair

En af vores læsere har testet højstolen TowerChair.

højstol
Stolen er af metal og krydsfinér. Fodstøtten flyttes, så den passer barnets alder og højde. Der kan også fås en bakke til stolen (til de allermindste). Pude købes også separat.

Min søn Noah er 2,5 år. Vi har meget lidt plads i vores lejlighed, så ethvert produkt, der kan bruges og derefter foldes sammen har været meget anvendeligt hos os.

Tower Chair er jo helt perfekt i den hensigt. Både Noah og vi (forældre) er rigtig glade for Tower Chair. Vi har ikke selv en Trip Trap stol, men har prøvet den mange steder, og vi syntes at den var lidt tung og klodset plus den optog en del plads. Derfor har vi aldrig købt en sådan.

Tower Chair derimod er både let at løfte og enorm praktisk i det at den kan ‘foldes sammen’ og stilles til side efter brug. Så den er hverken en ‘pladssluger’ eller tung og klodset.

Vi synes, at Noah sidder rigtig godt og bekvemt i den. Han både spiser og tegner, når han sidder på Tower Chair. Når vejret har været godt har vi taget Tower Chair med ned i gården, for at spise udenfor. Det har været super nemt at samle Tower Chair, idet der ligger videoer på hjemmesiden, som viser hvorledes man samler stolen.

højstol
Tower Chair slået sammen.

Alt i alt synes vi, at denne stol er et super godt alternativ til trip trap stolen, især hvis man ligesom os, ikke har så meget plads derhjemme. Den er nem at samle, den kan foldes sammen og stilles væk så der er plads til, at barnet kan lege.

Jeg syntes ikke at der har været nogle ulemper ved brug af Tower Chair, og vi glæder os til at blive ved med at benytte Tower Chair i lang tid endnu, da man kan justere stolen til at passe barnet med alderen.

Testet af Sadof i København

To børn tester


Jeg har en pige på snart 3 år og en pige på 10 måneder.

At have muligheden for at teste TowerChair kom lige på det rigtige tidspunkt, da jeg havde brug for en anden stol til vores køkken.

Lillesøster bruger nu den store piges højstol IKEA’s Antilop – og derfor insisterer storesøster på at bruge den selv! Selv om hun faktisk er for stor til den, og ikke kan selv komme ud og ind af den…

Indtil der plejede vi at holde “picnic” på køkkengulvet – vi har ikke plads til bord og stole i køkkenet og vores spisestue er “for langt væk”, for at tage det hele med til en lille snak. Så var beslutningen taget at vi har brug for en ny stol – og så kom TowerChairen! Jubiiii

Jeg fik den som ønsket i hvid og jeg købte bakken til 249,00 kr. oveni, fordi den ikke fulgte med i tilbuddet.

Nem at transportere og nem at samle
Det var super nemt at transportere den hjem i min lille bil og endnu nemmere at samle den.

Designet synes jeg er super lækkert – ligesom klassisk dansk design, kan man sige. Og så ser den rigtig flot ud i vores hvide køkken!

Vi startede med at bruge TowerChairen til den lille, mens den store fortsat brugte Antilopen.

Den er rigtig god til at give mad til den lille og hun sidder rigtig fint i den (vi havde ikke brug for den ekstra støtte pude, da hun allerede var god til at sidde selv og sikkert).

Begrænset bakke
Nu er hun begyndt på at spise selv – men så er der desværre en lille minus til bakken. Bakken er lidt kort og der mangler en begrænsning eller en kant. Hvis man stiller en tallerken eller bare ligger maden på den, så ryger den lynhurtig ned.

Men for at jeg har det lidt nemmere med børnene har vi byttet rundt: den lille sidder nu i Antilopen, som har en bordkant (og hvor maden alligevel smides på gulvet) og den store sidder i TowerChair. Hertil har vi afmonteret bøjlen med stroppen i fronten (der følges en lille skruetrækker med), så hun selv kan kravle op og ned.

Vi bruger stadigvæk TowerChairs bakke, da vi ikke har et bord til at sidde ved i køkkenet. Af sikkerhedsmæssige årsager kan det faktisk ikke anbefales at bruge bakken uden tværstangen – og det er vist heller ikke meningen. Men hvis man nu alligevel gør, som vi gør, skal barnet kunne forstå, at der ikke må trykkes eller lænes på den! Ellers får barnet sig nemlig en flyvetur: det har vi så prøvet en gang, som endte med en lille forskrækkelse og derefter store grin og råb: “Det var da en sjov flyvetur!!!”

Men også her er bakken/bordet desværre for lille/kort og kanten mangler – så jeg er tvunget til at holde ekstra godt øje med den store og hendes spontane hurtige bevægelser, så tallerken og glas ikke ryger ned på gulvet. Jeg hjælper med at komme bordet på, og så kan hun selv tage den af og dermed selv komme ned ad stolen igen (efter jeg har fjernet tallerken og glas).

For os er det alligevel en rigtig god løsning, da begge børn kan sidde og spise i vores køkken – hvad der ellers ikke er rigtig plads til. Så vi er meget glade for at have stolen! Og især børnene elsker at sidde sammen på den måde: enkelt, men alligevel hyggeligt!

Stolen kan også meget nemt klappes sammen: man tager bare de 2 plader af. Så kan man f.eks. stille den ved væggen bag døren og så er den forsvundet. Men faktisk bruger vi ikke denne mulighed, da vi bruger stolen 2 gange om dagen: til morgenmad og til eftermiddagssnacks og nogle få gange også en eller to gange mere.

Så vi har allerede den tanke, at når den lille er 2 år ældre, vil vi skifte Antilopen ud med endnu en TowerChair. Måske er det muligt, at bordet vokser en lille smule og får en kant?

Da stolen så nemt kan klappes sammen, er den også nem at tage med i bilen. Så har vi også haft fornøjelsen at have den med på vores ferie. Den passede fint i vores station car, ellers også i bilens tagboks. Der brugte vi den lige ved bordet (uden TowerChairs egen bakke), hvor den lille kunne rode med sin mad.

Alt i alt en rigtig flot stol i lækkert enkelt nordisk design! Den passer rigtig godt i det moderne køkken og det moderne hjem og er en fin og lækker alternativ til de klassiske stole som findes på markedet.

Testet af Adrienne, Frederiskberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *