”Han gør det ikke af ond mening”

Forfatter: Line Bassøe, Certificeret sexolog og certificeret parterapeut

”Jeg gør det ikke af ond mening”. Den sætning hører jeg tit fædre sige til deres kæreste. De siger det, fordi kvinderne er sure over ting, der ikke bliver gjort, som de har forestillet sig, det skulle gøres.

Han glemmer alt
Det kan være, faderen har en forkert kontakt med barnet – måske glemmer han at tale med barnet, hvilket moderes synes er forkert. Det kan også være, han glemmer at tørre bordet af, når han har båret ud, eller det kan være, han krammer på en irriterende måde.

Når man har småbørn, så er alt eksplosivt. Kvinder har af og til en kort lunte. Så hvis han fx ikke har købt mælk, så er fanden løs. Isoleret er det er mindre ting men oven i alt det andet , så kan det give anledning til skænderi i en grad, der ikke er en mælk værdig.

Han vil gøre dig glad
Måske siger han ikke direkte; ”Jeg gør det ikke af ond mening”, så kan du sige det til dig selv ”Han gør det ikke af en ond mening”! Og husk det med hjernen og hjertet.
Han vil rigtig gerne have, tingene fungerer. Måske ikke på præcis samme måde som du synes, men det sidste i verdenen han ønsker er at være ond mod dig.

Han vil gøre alt for dig, fordi han ønsker, du er glad. Så hvis du gerne vil have, han skal gøre noget for dig på en bestemt måde, så spørg ham pænt om det og sig tak bagefter. Det giver en god stemning i hjemmet, og han får endnu mere lyst til at hjælpe dig igen.

Det kan også være, at han glemmer at sige noget sødt til dig, eller han glemmer at sige fra overfor sin mor. Det er ikke for at irritere dig, han glemmer det.

Vi vil gerne have vores mænd til mange ting, og da ikke alle tingene falder dem naturligt, så er det let at glemme. Tilgiv, bær over og elsk i stedet. Lad ikke forglemmelser ødelægge en god dag, hvor I begge vil hinanden det bedste. Det er jo derfor i valgte hinanden dengang. Og du bestemmer selv om du vil fokusere på det gode eller det dårlige.

Dejligt du smilede til mig
En god ide er at aftale, at I hver aften fortæller hinanden fem dejlige ting til den anden. Det kan være, du var så smuk i dag, tak fordi du smilede da jeg kom hjem, dejlige the du havde lavet i eftermiddags, jeg har hygget mig i dit selskab hertil aften, sød sms, skøn sex vi havde, tak fordi du lavede min cykel, god stemning du skabte da du legede vildt med ungerne eller noget i den dur. Ved vi at vi om aftenen skal sige noget godt, så vil vi have fokus på det, så find fem fordele i stedet for find fem fejl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *