Kvinde, kend din bækkenbund

Forfatter: Line Bassøe, Certificeret sexolog og certificeret parterapeut

Alt er løst og anderledes dernede
Når man har født, så er sex ikke lige det første man tænker på – især ikke som kvinde. Det er der flere årsager til.

Face your fear !
En af dem er, at man er ændret mellem benene. Man kender ikke sig selv længere, og du orker måske slet ikke at kigge med en spejl, fordi du er bange for, hvad du ser. Men du kan lige så godt gøre det nu. Face you fear. Du vil formentligt se anderledes ud end før fødslen. Måske er kønslæberne blevet større og måske er de ikke lige store, det kan også være at de er mørkere end tidligere.

Følsomme steder kan være flyttet
Følenerverne kan også have ændret sig, så når I skal have gang i sexen igen, så er det en god ide at genopdage hinanden på ny. Det kan være, at du nu er mest følsom i højre side, hvor du måske før var følsom på venstre side. Det kan være, I før altid havde god sex i nogle bestemte stillinger, og nu er de slet ikke gode længere. Derfor er det godt at være hinandens lære, så I igen kan kende hiandens dejlige og følsomme steder.

Hvor blev orgasmen af ?
Det kan også være, at du som kvinde har svært ved at få orgasme efter fødslen. For at få orgasme kræver det en god bækkenbund. Jeg har haft gode erfaringer med at anbefale Je Joue Ami fra Sinful.dk, som er 3 bækkenbundskugler. Kuglerne er lækre, og de er i tre forskellige størrelser, så man kan starte med den store lette og slutte med den lille tunge, når man har trænet i en periode. Man kan tage den op i skeden fx mens man er i bad og knibe sammen om den. Gør det til en god rutine i dit daglige liv.

Grunden til, at jeg anbefaler kuglerne er, at man konkret kan mærke, der er et fremskridt!

Knib mens du tjekker Facebook
Du kan også lave knibeøvelser uden kuglerne. Fx er jeg sikker på, at de fleste kvinder vil få en god og stærk bækkenbund, hvis der trænes hver gang, man er på nettet. Er du fx dagligt på Facebook, så klem sammen, mens du tjekker, hvad der sker hos dine venner. Hvis du ikke har trænet bækkenbunden før, så læg dig ned på gulvet til start. Start med at knibe ved endetarmen og knib herefter videre op til skeden som en rullende bevægelse.

At have et veltrænet bækken gør dels, at du kan føle mere og bedre, når I har sex og dels vil din kæreste sikkert også sætte pris på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *