15 hverdagsting der underholder børn – og giver dig 2 min. ro!

Det er ingen hemmelighed, at små børn er fascineret af de mest hverdagsagtige ting, men det er helt fantastisk at bevidne hvor meget dagligdags ting kan begejstre små børn. Dit barn kan være optaget af noget, som du ofte lige har ved hånden! Din gevinst: 2 minutters ro til liiige at gøre noget/eller tænke på et og andet (end baby)!

1. Spejl
Fra det tidspunkt, de kan kravle over til et spejl er børn fascineret af deres refleksion i spejlet. Det er så kært, når børn kysser sig selv på spejlet!

baby spejl

2. Vand
Vand i enhver form, vil begejstre et lille menneske i mindst en hel time (naturligvis under opsyn hele tiden!). Fra badekarsprøjt til vandslange i haven eller vand i en klar ½ liters plastikflaske.

baby vand

3. Hunde
Har I ikke selv hund, så er det en gave at gå en tur i en park, et grønt område, hvor I kan lade jer fascinere af hunde, der bliver luftet.

hunde

4. Hundemad/kattemad og vand
Madkskåle og vandskåle drager de mindste! De elsker at rode rundt i skålene…

kattemad

5. Støvsuger
En støvsuger er et hit – eller noget skidt. Nogle børn er bange for en støvsuger andre elsker den! Både at kravle på, køre på eller selv trække af sted med.

støvsuger

6. Nøgler
Kender du det at være fortravlet mor, som har afleveret sine nøgler til barnet, som han/hun kan lege med, mens mor forsøger at betale i supermarkedet eller tale i telefon? Har du også prøvet, at mor fortryder manøvren to sekunder senere, når hun ikke kan finde nøglerne?

nøgler

7. Ringeklokke
Åh at blive løftet og og være den, der trykker på ringeklokken. SÅ godt!
Senere kan barnet sætte en skammel op til ringeklokken og trykke løs (sagde vi du fik 2 min. ro?!).

Dørklokke

8. Mobiltelefoner og fjernbetjeninger
Yderligere kommentarer er næppe nødvendige. Børn elsker de tingester, som desværre bare ikke har godt af babysavl… Så lad ikke baby tygge for længe!

mobil

9. Balloner
Balloner er både til hverdag og fest og det kan underholde dit barn i timer at kaste med og lege med en ballon. Men nogle gange kan der være meget kort vej fra kærlighed til skræk… Vær obs på det. Hvis ballonen springer i hænderne på barnet, kan han/hun blive ret forskrækket. Men en ballon holder fint i babyhænder, hvis ikke den pustes alt for meget op!

ballon

10. Læbepomade
Én gang gav jeg min datter læbepomade på. Siden har hun skreget på den tingest. Hun elsker at lege med det – også selv om hun endte med at spise den…

læbepomade

11. Blade og magasiner
Åh at flå alle siderne ud af mor og fars blade/magasiner. Det er babylykke! Stop legen, når baby begynder at spise af siderne!

magasiner

12. Køleskabet
Børn elsker at åbne og lukke køleskabet. Mest åbne…

køleskab

13. Radio/musikanlæg
Skønt at trykke på knappen. Især sjovt at have fundet volumen!

radio

14. Stearinlys
IKKE til at lege alene med. Men skønt at sidde på et varmt skød hos mor, far, bedsteforældre og beundre lysets flamme.

Stearinlys

15. Papkasser
Tomme papkasse i alle mulige størrelser. Til selv at kravle i og til at putte alverdens småting i.

papkasse

Dit barns favorit hverdagsting?
Skriv i kommentarfeltet, hvilke hverdagsting, som optager dit barn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *