Fædregrupper og aktiviteter for far på barsel

Flere og flere fædre tager barselsorlov og i takt hermed er interessen for fædregrupper vokset. Men er de fædregrupper fortsat et storbysfænomen? Og er de fleste aktiviteter for baby ikke stadig meget femine og møntet på mor og barn? For gider mænd at sladre løs i timevis med “mødregruppen”? Og tiltaler det mænd at gå til babyrytmik?

Far giver baby badFar giver sutteflaske

Er der i realiteten overhængende fare for at blive ensom far på barsel? For jo jo – vist er tiden med baby unik og dejlig, men det er nu også rart at tale med andre og komme ud hjemmefra end udelukkende at tilbringe tid med baby på egen matrikel. Altså jeg taler om i dagtimerne MED baby. Jeg tænker ikke på, hvordan far kan komme hjemmefra om aftenen, og lave en masse sjovt, imens mor passer baby…! Det tror jeg alle mænd/kvinder selv har fantasi til.

Øget interesse for fædregrupper
På DR Update kan du i dag se et indslag om, at flere af landets store kommuner har oplevet stor efterspørgsel på fædregrupper. Se tv-indslag.

Fædregrupper efterspørges

Ideer til far på barsel
I anledningen af, at denne uge blev kick startet med Kvindernes internationale kampdag mandag d. 8. marts 2010, synes jeg, at vi (kvindelige som mandlige læsere) skal give inspiration til fædre på barsel. Så kom med dine ideer til, hvad far på barsel kan give sig til. Hvad kan far på barsel foretage sig med baby? Alene eller sammen med andre fædre.

Far pusler babyBaby bider fars næse

Kom med forslag til aktiviteter og smid gerne gode links til aktiviteter.

Se Ministeriet for Ligestillings gode info, hvor der er fokus på mænd, barsel og ligestilling.

Parentes bemærket – nogle mænd må kæmpe sig til at få lidt barsel, fordi barnets mor gerne vil afholde hele barselsperioden selv!

Læs artikel fra Kristelig Dagblad Mænd på deltid imponerer omgivelserne

Og selvfølgelig er der en Facebook gruppe, der hedder Far på barsel. Oprettet af SF’s ligestillingsordfører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *