Bleguide – billige og dyre mærker


Der findes en masse forskellige engangsbleer til ligeså forskellige priser. Men er der virkelig en forskel på mærkerne, og hvilke er bedst – de dyre mærker eller de billigere alternativer?

Der bliver ind i mellem foretaget tests på de forskellige blemærker for at finde ud af, om der mon er en grund til at gå efter de dyre mærker som Pampers og Libero. Der findes nemlig masser af andre mærker, som er langt billigere, men spørgsmålet er, om de er ligeså gode.

Det kan være svært at danne sig et overblik over de mange tests og anbefalinger, men vi gør forsøget alligevel herunder.

Gode råd til indkøb af bleer

  • prøv dig frem
  • mærk om den er let og blød
  • se om den har gode elastikker
  • husk at det ikke nødvendigvis, er den samme ble, der er god til både drenge og piger.

Det er dog vigtigt at huske at alle børn er forskellige, og at tynde lange børn ikke nødvendigvis passer de samme bleer som let-buttede børn.


Forbrugerrådets test
TÆNK har testet 12 forskellige blemærker; Baby Care, Baby Charm Super Dry Classic, Huggies Super-Dry, Landlord Bleer Bleier, Libero Comfort fit, Moltex Öko – Die Weiße, Nature Baby Care, Pampers Baby-Dry, Pusletid, Toujours air comfort, Unique og Vibelle Play. TÆNK testede 5.400 bleer af 30 familier med børn i blealderen.

Ifølge Søndagsavisen viste testen at det var de dyre bleer Pampers og Libero, der klarede sig bedst. Alle 12 bleer klarede dog testen fint hvad angår sugeevne, men de dyre bleer var lettere at tage af og på.

Testens vinder blev Pampers Baby-Dry, der fik højeste karakterer i forhold til blødhed og holdbarhed.

“Testens ringeste ble, Nature Babycare, bliver vurderet dårligt at forældrene. Især dumper bleen på, at man ikke kan åbne og lukke den flere gange. Producenten af Nature Babycare oplyser dog, at bleen går ud af produktion.” Det skriver Søndagsavisen.dk.

Den samme test fra Forbrugerrådet bliver også omtalt i Politiken, som vurderede, at de billigere bleer også klarede sig fint i testen.

“En af de billige bleer, der klarer sig godt, og dermed over middel, i testen, og som samtidig er en af de billigste, er Vibelle Play til en krone per ble. Bleen kan købes i Aldi i en pakke med 80 styk” skriver Politiken.dk.

Ud af alle 12 bleer, var der kun to mærker der fik bedømmelsen ’middel’. Den ene var Baby Charms Super Dry Classic, der koster 30 kroner for 26 styk og kan fås i Føtex og Bilka. Den blev vurderet til at have den mindst effektive sugehastighed og ifølge test-forældrene var den ikke ligeså let at putte på barnet, som de andre. Bleen fik også kritik for pasform og comfort.

Find den bedste ble:

  • Hvis du begynder at bruge et bestemt mærke af bleer og ikke har problemer med det, er motivationen lav for at skifte til et billigere mærke eller finde en ble, der måske passer barnet bedre. Men børn er formet forskelligt, og det er vigtigt at finde en ble med en pasform, der passer til dit barn.
  • Spørg omkring for at få andres erfaringer, og lån bleer i omgangskredsen – eksempelvis i mødregruppen – for at finde frem til det mærke, der sidder bedst på dit barn. Bleen skal sidde til uden at stramme og hæmme bevægelserne.
  • Elastik langs ben og ryg mindsker risikoen for udslip.

Svensk test af buksebleer
Se i øvrigt også denne svenske test fra 2012 af engangsbleer. TestFakta har testet 10 almindelige bleer, der findes på det svenske marked. Bleerne blev sendt til detlaboratoriumet Courtray på fransk Douai, et uafhængigt laboratorium med speciale i test og evaluering af bleer og andre hygiejneprodukter. Testen blev udført med en dummy med urin åbninger svarende til en pige og en dreng. Testen tog udgangspunkt i tørheden mod huden, risiko for lækager hos piger og drenge, bleens åndbarhed, samt tapens holdbarhed.

Testens vinder blev “Libero Comfort”, der fik topkarakterer da den ikke lækker, efterlader barnets hud tør, og har en ok åndbarhed. Værste resultater fik “ICA Basic”, der lækker mest og er dårlig til at holde huden tør. Selv “Huggies super dry” holder dårligt tæt. Du kan se en rigtig god grafisk oversigt over testen hér.

Hvilket mærke er din favorit?
Kom endelig med kommentarer om både gode og dårlige bleerfaringer nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *