Babykalenderen uge 8

Uge 8

Jeres barn er nu stærkt nok til at sidde i en skråstol i 10-20 minutter ad gangen, og det kan være praktisk, når I ordner vasketøj, laver mad og vasker op. I har hyggelig kontakt med jeres barn, og det kan være vældigt stimulerende for barnet at betragte jer i aktivitet. I kan også hænge lidt legetøj op foran stolen, som barnet kan kigge på og røre ved. For de børn, som gylper meget, kan det at sidde i en skråstol hjælpe, fordi maden får lov at synke stille og roligt ned. I må aldrig stille skråstolen på et bord, sofa eller seng. Stolen kan vippe og falde på gulvet.

Se Babykalenderen uge 7 eller Babykalenderen uge 9.

Holde hovedet
Støt gradvist hovedet mindre, når I holder jeres barn. I skal selvfølgelig ikke lade det dingle, men lad barnet selv holde hovedet, så meget det kan. Det styrker halsmusklerne. Det varer tre-fire måneder endnu, før barnet kan bære hovedet helt selv.

Tal til jeres barn
Det er vigtigt, at I taler meget til jeres barn. Det stimulerer barnets sproglige og sociale udvikling. Hvis I ikke kan finde på noget at sige, kan I f.eks. gennemgå dagens begivenheder eller fortælle, hvad I laver lige nu. Husk også at holde små pauser, så barnet kan få mulighed for at pludre lidt igen.

Alle tekster er fra ”Babykalenderen – det første år uge for uge” venligst udlånt af Forlaget Mondo.

Babykalenderen er fuld af viden og fantastiske råd til de nye forældre, samt en masse inspiration til lege og træning med baby. Den kan fås hos SAXO.com til 218 kr.

De tekster du får her er kun et udvalg af hvad bogen rummer af tekster hver uge. Få et hurtigt overblik her over alt det bogen rummer og læs hvad mange mødre skriver om den. Eller køb bogen her.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *