Babykalenderen uge 7

Uge 7

Barnet oplever en stor bevægelsesfrihed ved at bevæge sig i vand. Hvis I har en svømmehal i nærheden, kan I undersøge mulighederne for at gå til babysvømning. Ellers spørg jeres sundhedsplejerske, hvilke muligheder der er i området. Spædbørn kan typisk starte på svømning, når de er seks-ti uger gamle. Det kommer primært an på, om de har fedt nok på kroppen til at holde varmen. Find et sted, hvor der er et babybassin med 32°-34° varmt vand og en instruktør til at hjælpe jer i gang. Det er en god idé at øve sig lidt hjemmefra ved f.eks. at tage karbad sammen med jeres barn og prøve at give det lidt vand i hovedet. En tempereret bruser kan også være fin til at forberede barnet på babysvømningen. Mor må først gå i karbad og svømmehal 8 uger efter fødslen, så hvis I vil igang nu, er det far der skal med. Har I tvillinger skal I naturligvis være en voksen per barn. Læs evt. videre på nettet i Babykalenderen.

Se Babykalenderen uge 6 eller Babykalenderen uge 8.

Variér sove- og liggestillinger
Spædbørn skal som nævnt i uge 1 altid sove på ryggen. Vær stadig opmærksom på, at jeres barn ikke altid må sove med hovedet i samme position. Omkring puslebordet kan I også flytte rundt på udsmykningen, så barnet kigger i forskellige retninger.

Nul sol
Små børn skal ikke være i solen. Barnevognen giver god skygge, men husk at solen flytter sig. Husk også at der godt kan være køligt i skyggen. Hvis jeres barn er nødt til at komme lidt ud i solen, så giv det let og lyst tøj på samt en solhat. Undgå så vidt muligt at bruge solcreme – ellers en creme med høj solfaktor og kun de allermest nødvendige steder, hvor tøjet ikke dæk­ker, som f.eks. hænder, fødder og kinder. Alle solcremer indeholder giftige stoffer, som optages gennem huden, og som små børns lever har svært ved at nedbryde.

Alle tekster er fra ”Babykalenderen – det første år uge for uge” venligst udlånt af Forlaget Mondo.

Babykalenderen er fuld af viden og fantastiske råd til de nye forældre, samt en masse inspiration til lege og træning med baby. Den kan fås hos SAXO.com til 218 kr.

De tekster du får her er kun et udvalg af hvad bogen rummer af tekster hver uge. Få et hurtigt overblik her over alt det bogen rummer og læs hvad mange mødre skriver om den. Eller køb bogen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *