Babykalenderen uge 5

Uge 5

Jeres barn begynder at have brug for at have et sted, hvor det kan ligge og bevæge sig. Det kan snart have stor glæde af et såkaldt aktivitetscenter – et tæppe med et par buer hen over til at hænge ting i. En kravlegård eller en madras på gulvet kan også bruges allerede nu, selvom der er lang tid til han/hun begynder at kravle. Kravlegården og aktivitetscentret giver jer mulighed for at hænge forskellige ting op over hovedet på barnet, som det kan ligge og kigge på. Efterhånden vil barnet begynde tilfældigt at ramme tingene og senere at slå til, hive i og sutte på dem. Forsøg at finde genstande i forskellige former, farver og materialer at hænge op. Meget gerne nogle, der rasler og ringer, når man dasker til dem.

Aktivitetscentret har den fordel, at det kan foldes sammen og tages med, når I skal ud. Så er I sikre på at have et godt og velkendt legemiljø, uanset hvor I er. I en kravlegård ligger barnet lidt hævet over gulvet, hvilket kan være en fordel fordi der ofte kan være træk langs gulvet.

Se Babykalenderen uge 4 eller Babykalenderen uge 6.

Babymassage
Babymassage er en hyggelig måde at være sammen med jeres barn på. I kan gøre det på pusle­bordet eller på en madras. Brug olie på hænderne, når I masserer, og sørg for, at der er varmt i rummet. Start med de områder, som barnet er vant til at få berørt, f.eks. benene. Massér blidt i bløde bevægelser. Der er ikke nogen forkerte måder at massere barnet på, men det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på barnets signaler og respektere dem. Det væsentlige er, at I bruger tid sammen med jeres barn, og at berøringen faktisk kan stimulere dets kropsbevidsthed. I kan købe en bog om babymassage, eller I kan snakke med sundhedsplejersken om det, men husk: Babymassage er ingen videnskab. Det er en dejlig måde at være sammen med sit barn på.

Alle tekster er fra ”Babykalenderen – det første år uge for uge” venligst udlånt af Forlaget Mondo.
Babykalenderen er fuld af viden og fantastiske råd til de nye forældre, samt en masse inspiration til lege og træning med baby. Den kan fås hos SAXO.com til 218 kr.
I bogen kan du i denne uge også læse om:
Fødselsreaktion/depression
Lægebesøg
… med mere

Få et hurtigt overblik her over alt det bogen rummer og læs hvad mange mødre skriver om den. Eller køb bogen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *