Babykalenderen uge 14

Uge 14

Jeres barn er ved at blive mere robust og skal nu røre sig en masse for at opbygge styrke til at sidde og kravle. Giv ikke jeres barn mere tøj på end nødvendigt og sørg for, at der ikke er noget, der strammer. Læg det på et legetæppe, i kravlegården eller lignende, hvor der er plads til at sprælle og røre sig. Når I lægger barnet på maven, vil det nu øve sig i at vende sig fra mave til ryg. Det kan I også stimulere ved at lægge legetøjet udenfor rækkevidde, så jeres barn skal dreje sig for at nå det. I kan også rulle og trille med barnet, så det får en fornemmelse af at rulle omkring. Det varer nogen tid endnu, før det vil lykkes jeres barn selv at rulle rundt. Det har også brug for ting at gribe om, gerne med lyd. Ting, som hænger, skal kunne tåle at blive trukket i.

Se Babykalenderen uge 13 eller Babykalenderen uge 15.

Søvn
Nu hvor jeres barn er ca. tre måneder gammelt, vil det formentlig sove mere om natten end om dagen. Men vær indstillet på, at hun/han stadig skal have mad om natten. Lad være med at skifte ble om natten, hvis der ikke er afføring. Nutidens bleer kan godt klare den tisse­tår eller fem, natten bringer, uden at give våde bukser eller rød numse. Husk at forsøge at få hvilet i løbet af dagen, når jeres barn sover. Er nætterne slemme, og I træn­ger til at sove igennem, kan det være en idé at skiftes til at sove på sofaen nogle nætter.

Alle tekster er fra ”Babykalenderen – det første år uge for uge” Kalender til barnets første årvenligst udlånt af Forlaget Mondo.

Babykalenderen er fuld af viden og fantastiske råd til de nye forældre, samt en masse inspiration til lege og træning med baby. Den kan fås hos SAXO.com til 218 kr.

De tekster du får her er kun et udvalg af hvad bogen rummer af tekster hver uge. Få et hurtigt overblik her over alt det bogen rummer og læs hvad mange mødre skriver om den. Eller køb bogen her nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *